Σε αυτό το άρθρο, θα αναφέρουμε τη δυναμική που παρέχουν τα Social media στις επιχειρήσεις καθώς και την αναγκαιότητα της ύπαρξής τους πια σε μια καθημερινότητα που επηρεάζεται άμεσα από τις τάσεις στο ψηφιακό περιβάλλον.

Ισχυρή παρουσία

Η ύπαρξη ισχυρής παρουσίας στα Social Media γίνεται όλο και πιο σημαντική για τις επιχειρήσεις όλων των μεγεθών. Τα Social Media, παρέχουν στις επιχειρήσεις μια πλατφόρμα για να συνδεθούν με τους πελάτες και το κοινό-στόχο τους, να ενισχύσουν την αναγνωρισιμότητα της μάρκας τους και να προωθήσουν τις πωλήσεις τους.

Αύξηση προβολής

Ένα από τα κύρια οφέλη της ισχυρής παρουσίας στα Social Media είναι η αυξημένη προβολή της επιχείρησής σας. Οι πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook, το Instagram και το Twitter έχουν δισεκατομμύρια ενεργούς χρήστες, παρέχοντας στις επιχειρήσεις ένα τεράστιο κοινό για να συνδεθούν. Με τη δημιουργία ελκυστικού περιεχομένου και την τακτική ανάρτηση ενημερώσεων, οι επιχειρήσεις μπορούν να αυξήσουν την εμβέλειά τους και να προσελκύσουν νέους πελάτες.

Ένα άλλο πλεονέκτημα των Social Media είναι η δυνατότητα οικοδόμησης και ενίσχυσης των σχέσεων με τους πελάτες. Οι πλατφόρμες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, επιτρέπουν στις επιχειρήσεις να αλληλεπιδρούν άμεσα με τους πελάτες τους, να απαντούν στις ερωτήσεις και τις ανησυχίες τους και να συγκεντρώνουν σχόλια. Αυτό μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της ικανοποίησης και της αφοσίωσης των πελατών, οδηγώντας σε αυξημένες και επαναλαμβανόμενες πωλήσεις.

Επίσης, περίοδοι κρίσεων όπως τα lockdown λόγω Covid έδειξαν πως επιχειρήσεις που είχαν σταθερή και ισχυρή παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατάφεραν να ανταπεξέλθουν καλύτερα στην δύσκολη αυτη στιγμή καθώς παρότι τα φυσικά καταστήματα ήταν κλειστά, μεγάλη μερίδα του κόσμου στράφηκε μαζικά προς τις ηλεκτρονικές αγορές ειδικά σε υλικά αγαθά όπως ρουχισμό και αξεσουάρ κατόπιν επαφής τους με διάφορα διαδικτυακά μαγαζιά μέσω των Social Media. Όλα αυτά αναλύονται με λεπτομέρεια μεσα από μια πτυχιακή εργασια του πανεπιστημίου Πατρών με εποπτεύον καθηγητή τον Δρ. Δασκαλόπουλο Ευάγγελο και τους τελειόφοιτους φοιτητές Τσιώτα Χριστίνα & Κατσαρη Δημήτρη.

Αύξηση αξιοπιστίας & αναγνωρισιμότητας

Εκτός από την οικοδόμηση σχέσεων με τους πελάτες, τα Social Media μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία αναγνωρισιμότητας και αξιοπιστίας της μάρκας. Με τη συνεχή ανάρτηση περιεχομένου υψηλής ποιότητας, οι επιχειρήσεις μπορούν να καθιερωθούν ως ειδικοί στον τομέα τους και να κερδίσουν την εμπιστοσύνη του κοινού-στόχου τους. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στον ιστότοπο, περισσότερες συνδέσεις και περισσότερες πωλήσεις.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορούν επίσης να αποτελέσουν ένα αποτελεσματικό εργαλείο για την προώθηση των πωλήσεων. Με τη δημιουργία ελκυστικού και ενημερωτικού περιεχομένου, οι επιχειρήσεις μπορούν να εκπαιδεύσουν το κοινό τους σχετικά με τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες τους και να το ενθαρρύνουν να προβεί σε αγορά. Επιπλέον, οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Instagram και το Facebook, προσφέρουν πλέον λειτουργίες όπως οι δημοσιεύσεις με δυνατότητα αγοράς και οι ιστορίες Instagram, οι οποίες διευκολύνουν τις επιχειρήσεις να κατευθύνουν το κοινό τους στον ιστότοπό τους και να πραγματοποιήσουν μια αγορά.

Επαγγελματική χρήση

Πολλές επιχειρήσεις και επιχειρηματίες, λόγω μειωμένου χρόνου χρησιμοποιούν Social media experts / managers ( διαχειριστές κοινωνικών δικτύων ). Αυτό συμβάλει στην γρηγορότερη αύξηση της προβολής τους καθως, τα διάφορα προφιλ τους διαχειρίζονται από μαρκετίστες ή ακόμα καλύτερα από εξειδικευμένα agencies οπου προσφέρουν μια ολοκληρωμένα επαγγελματική διαχείριση των λογαριασμών τους μέσω της δημιουργίας διαφόρων γραφιστικών και ακολουθώντας κανονες περί marketing τόσο στη δημιουργία ελκυστικού περιεχομένου όσο και στην συχνότητα προβολής, την δημιουργία κειμένων και την αλληλεπίδραση με το κοινό μέσω μιας άρτιας επαγγελματικής αντιμετώπισης.
Για περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά την διαχείριση των Social media μέσω ειδικών μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο μας περί αυτού στην ενότητα των Blog μας.

Συμπέρασμα

Η ύπαρξη ισχυρών προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι απαραίτητη για τις επιχειρήσεις όλων των μεγεθών πια. Παρέχει στις επιχειρήσεις μια πλατφόρμα για να συνδεθούν με τους πελάτες τους, να οικοδομήσουν την αναγνωρισιμότητα της μάρκας και να προωθήσουν τις πωλήσεις. Με την τακτική ανάρτηση ελκυστικού περιεχομένου, οι επιχειρήσεις μπορούν να αυξήσουν την εμβέλειά τους, να ενισχύσουν τις σχέσεις με τους πελάτες και να αποκτήσουν αξιοπιστία στον τομέα τους.

Visual Pro

Εάν θέλετε να εξελίξετε την ψηφιακή σας παρουσία μέσω ισχυρών Social media ή μέσω της δημιουργίας μιας καλαίσθητης ιστοσελίδας με σκοπό να κάνετε το brand σας γνωστό στο κοινό δεν έχετε παρά να έρθετε σε επικοινωνία μαζί μας είτε μέσω μιας τηλεφωνικής επαφής, είτε μέσω αποστολής ηλεκτρονικού μηνύματος συμπληρώνοντας την φόρμα επικοινωνίας όπου θα βρείτε στην ιστοσελίδα μας.