Τα οφέλη ενός Mobile Friendly Website

Στη σημερινή ψηφιακή εποχή, η ύπαρξη ενός Mobile Friendly Website είναι απαραίτητη για κάθε επιχείρηση που επιθυμεί να εδραιώσει μια ισχυρή διαδικτυακή παρουσία. Ωστόσο, δεν αρκεί ένας οποιοσδήποτε ιστότοπος. Για να ξεχωρίσετε πραγματικά από τον ανταγωνισμό, ο ιστότοπός σας πρέπει να είναι φιλικός προς τα κινητά, φιλικός προς τον χρήστη και να επικεντρώνεται στη μετατροπή των απλών θεατών σε πελάτες.

Ως γραφείο μάρκετινγκ στην Κέρκυρα, κατανοούμε τη σημασία της δημιουργίας ιστότοπων που πληρούν αυτά τα κριτήρια. Σε αυτό το άρθρο, θα διερευνήσουμε τα οφέλη ενός Mobile Friendly Website και γιατί είναι σημαντικό για τις επιχειρήσεις στην Κέρκυρα να διαθέτουν μια τέτοια ιστοσελίδα.

Προσεγγίστε ένα ευρύτερο κοινό


Με την αυξανόμενη δημοτικότητα των smartphones και των tablet, όλο και περισσότεροι άνθρωποι έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο μέσα από τις κινητές συσκευές τους. Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με τη Statista, οι κινητές συσκευές αντιπροσωπεύουν πάνω από το 50% της συνολικής επισκεψιμότητας ιστότοπων το 2022. Αυτό σημαίνει ότι, αν ο ιστότοπός σας δεν είναι ένα Mobile Friendly Website, μπορεί να χάσετε ένα σημαντικό μέρος του δυνητικού σας κοινού.

Ένα Mobile Friendly Website έχει σχεδιαστεί για να προσαρμόζεται σε διαφορετικά μεγέθη και αναλύσεις οθόνης, διασφαλίζοντας ότι το περιεχόμενό σας είναι προσβάσιμο και ευανάγνωστο ανεξάρτητα από τη συσκευή που χρησιμοποιούν οι επισκέπτες σας. Αυτό σας επιτρέπει να προσεγγίσετε ένα ευρύτερο κοινό και να αυξήσετε τις πιθανότητες μετατροπής των επισκεπτών σε πελάτες.

Βελτίωση της εμπειρίας χρήστη


Ένας mobile friendly ιστότοπος, όχι μόνο σας βοηθά να προσεγγίσετε ένα ευρύτερο κοινό, αλλά βελτιώνει επίσης και την εμπειρία χρήσης για τους επισκέπτες σας. Όταν ένας ιστότοπος δεν είναι φιλικός προς τα κινητά, οι επισκέπτες μπορεί να δυσκολεύονται να πλοηγηθούν σε αυτόν, να κάνουν ζουμ για να διαβάσουν το περιεχόμενο ή να κάνουν κλικ σε συνδέσμους και κουμπιά. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε απογοήτευση και αρνητική εντύπωση για την επιχείρησή σας.

Από την άλλη πλευρά, ένας mobile friendly ιστότοπος έχει σχεδιαστεί με γνώμονα τον χρήστη. Παρέχει μια απρόσκοπτη και διαισθητική εμπειρία περιήγησης, στην οποία είναι εύκολη η πλοήγηση και η πρόσβαση από οποιαδήποτε συσκευή. Παρέχοντας μια θετική εμπειρία χρήστη, αυξάνετε σημαντικά την πιθανότητα οι επισκέπτες να παραμείνουν περισσότερο στον ιστότοπό σας, να εξερευνήσουν τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας και τελικά να γίνουν πελάτες.

Ενίσχυση της κατάταξης στις μηχανές αναζήτησης


Εκτός από τη βελτίωση της εμπειρίας των χρηστών, ένας mobile friendly ιστότοπος, μπορεί επίσης να ενισχύσει την κατάταξη στις μηχανές αναζήτησης. Το 2015, η Google ανακοίνωσε ότι η φιλικότητα προς τα κινητά θα αποτελεί παράγοντα κατάταξης στον αλγόριθμο αναζήτησης. Αυτό σημαίνει ότι οι ιστότοποι που δεν είναι φιλικοί προς τα κινητά ενδέχεται να τιμωρούνται στα αποτελέσματα αναζήτησης και να δυσκολεύονται να κατατάσσονται υψηλότερα.

Η ύπαρξη ενός Mobile Friendly Website, είναι επίσης σημαντική για την τοπική αναζήτηση. Σύμφωνα με τη Google, το 50% των χρηστών κινητών τηλεφώνων είναι πιο πιθανό να επισκεφθούν ένα κατάστημα αφού πραγματοποιήσουν μια τοπική αναζήτηση. Βεβαιώνοντας ότι ο ιστότοπός σας είναι φιλικός προς τα κινητά και βελτιστοποιημένος για τοπική αναζήτηση, αυξάνετε τις πιθανότητες να εμφανίζεται στα αποτελέσματα της τοπικής αναζήτησης και να προσελκύει περισσότερους πελάτες στην επιχείρησή σας.

Αύξηση των μετατροπών


Στο τέλος της ημέρας, ο απώτερος στόχος του ιστότοπού σας είναι να μετατρέψετε τους επισκέπτες σε μελλοντικούς πελάτες. Έτσι, ένα Mobile Friendly Website μπορεί να σας βοηθήσει να πετύχετε ακριβώς αυτό. Παρέχοντας μια θετική και εύκολη εμπειρία χρήσης και διευκολύνοντας τους επισκέπτες να βρουν τις πληροφορίες που χρειάζονται και να προβούν σε διάφορες ενέργειες, όπως η πραγματοποίηση μιας αγοράς ή η συμπλήρωση μιας φόρμας επικοινωνίας, αυξάνετε τις πιθανότητες μετατροπής των απλών επισκεπτών σε ενεργούς πελάτες.

Ένα Mobile Friendly Website μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να παρακολουθείτε και να αναλύετε τη συμπεριφορά των χρηστών, επιτρέποντάς σας έτσι να λαμβάνετε σημαντικές αποφάσεις βάσει δεδομένων και να βελτιστοποιείτε τον ιστότοπό σας για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα.

Μείνετε μπροστά από τον ανταγωνισμό


Τέλος, η ύπαρξη ενός Mobile Friendly Website είναι απαραίτητη για να παραμείνετε μπροστά από τον ανταγωνισμό. Στη σημερινή ψηφιακή εποχή, οι καταναλωτές αναμένουν από τις επιχειρήσεις να έχουν μια ισχυρή διαδικτυακή παρουσία, που να είναι προσβάσιμη και εύκολη στη χρήση από οποιαδήποτε συσκευή. Επενδύοντας σε έναν ιστότοπο φιλικό προς τα κινητά, αποδεικνύετε τη δέσμευσή σας να παρέχετε μια θετική εμπειρία χρήσης και να ικανοποιείτε τις ανάγκες των πελατών σας.

Visual Pro

Στην Visual Pro , σαν εταιρεία μάρκετινγκ στην Κέρκυρα, ειδικευόμαστε στη δημιουργία ιστοσελίδων που εστιάζουν στη μετατροπή των επισκεπτών σε πελάτες και είναι και mobile friendly. Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα, για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το πώς μπορούμε να σας βοηθήσουμε να δημιουργήσετε μια ισχυρή διαδικτυακή παρουσία συμπληρώνοντας τη φόρμα επικοινωνίας που θα βρείτε παρακάτω, είτε μέσω τηλεφώνου.