Η δημιουργία ιστοσελίδας είναι πολύ αναγκαία για την πορεία μιας επιχείρησης διότι είναι εξίσου σημαντική με το αν αυτή διαθέτει φυσικό χώρο ή τηλέφωνο. Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα, η παρουσία στο διαδίκτυο είναι από μόνη της αρκετή για να λειτουργήσει μια επιχείρηση. Σε αντίθεση με το παρελθόν όπου η ύπαρξη ιστοσελίδας αποτελούσε εξαίρεση στον κανόνα, πλέον είναι κάτι παραπάνω από αναγκαίο.

Η δημιουργία λοιπόν μιας άρτιας και εύχρηστης ιστοσελίδας μπορεί να σας φέρει ένα βήμα πιο κοντά σε μελλοντικούς πελάτες και νέες ευκαιρίες.

Γιατί είναι αναγκαία η δημιουργία ιστοσελίδας

Γνωρίζετε πως μια καλοσχεδιασμένη ιστοσελίδα είναι απαραίτητο εργαλείο προώθησης της επιχείρησής σας στη σημερινή ψηφιακή εποχή ? Θα αποτελέσει ένα παράθυρο επικοινωνίας με το κοινό σας και τους δυνητικούς σας πελάτες. Χρειάζεστε μια ιστοσελίδα που θα καλύπτει τις ανάγκες σας, θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες σας, θα αναβαθμίσει την επαγγελματική σας αξιοπιστία και κυρίως θα αυξήσει το πελατολόγιό σας. Και για να το πετύχετε αυτό χρειάζεστε την κατάλληλη εταιρεία κατασκευής ιστοσελίδων.

Πώς όμως θα επιλέξετε την κατάλληλη εταιρεία που θα δημιουργήσει με τον καλύτερο τρόπο την ψηφιακή εικόνα της επιχείρησής σας προς τα έξω;

Η επιτυχημένη ψηφιακή παρουσία εξαρτάται από μία δυναμική και ποιοτική ιστοσελίδα, η επιλογή αυτή δεν είναι μια εύκολη υπόθεση. Επιπλέον, ο μεγάλος αριθμός εταιρειών που προσφέρουν αυτήν την υπηρεσία κάνει την απόφασή σας ακόμα πιο δύσκολη. Προσπαθήσαμε να συνοψίσουμε παρακάτω κάποιες βασικές συμβουλές που θα σας φανούν χρήσιμες, όταν χρειαστεί να επιλέξετε την κατάλληλη εταιρεία για την κατασκευή της ιστοσελίδας σας.

Επιλέξτε μια εταιρεία με εξειδικευμένη εμπειρία Η εμπειρία μιας εταιρείας στην αγορά σηματοδοτεί συνήθως και την επιτυχημένη πορεία της στην παροχή υπηρεσιών διαδικτύου. Προτιμήστε τη συνεργασία με μια εταιρεία με αρκετή εμπειρία στην δημιουργία ιστοσελίδας και μη διστάσετε να αναζητήσετε δείγματα προηγούμενων έργων στην ιστοσελίδα τους. Ένα πλούσιο portofolio θα σας βοηθήσει να γνωρίσετε τη δουλειά τους και να σιγουρευτείτε πως είναι η κατάλληλη εταιρεία για εσάς. Για να αποκτήσετε άποψη και να ταυτιστείτε με κάποιες από τις ιστοσελίδες που έχουν κατασκευάσει, αφιερώστε χρόνο για να μελετήσετε τα έργα τους.

  1. Είναι αυτό που φαντάζεστε;
  2. Ικανοποιούν τις ανάγκες της δικής σας επιχείρησης;

Οι θετικές συστάσεις είναι ακόμα μια καλή ένδειξη για μια εποικοδομητική  συνεργασία. Συστάσεις μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της εταιρείας ή ακόμα καλύτερα στα reviews του Google My Business. Μη διστάσετε να το ψάξετε!


Η επένδυση που θα χρειαστεί να κάνετε για την δημιουργία ιστοσελίδας σας είναι ένας βασικός παράγοντας για την επιλογή της εταιρείας με την οποία θα συνεργαστείτε. Εξαρτάται από το μέγεθος της επιχείρησής σας και το κεφάλαιο που θέλετε να διαθέσετε σε συνδυασμό με το τελικό αποτέλεσμα που έχετε στο νου σας. Το κόστος για την κατασκευή ενός τέτοιου έργου ποικίλει σε μεγάλο βαθμό ανάμεσα στις διάφορες εταιρείες και εξαρτάται από τις λειτουργίες που θα χρειαστείτε. Συνήθως, προσφέρονται πακέτα, ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε πελάτη. Μια σωστή και ολοκληρωμένη προσφορά για μια ιστοσελίδα (proposal) περιγράφει αναλυτικά τις προδιαγραφές του έργου, τις λεπτομέρειες συντήρησης και την τιμή της φιλοξενίας της ιστοσελίδας. Ο χρόνος είναι χρήμα και ένα ρεαλιστικό χρονικό πλαίσιο για την παράδοση της ιστοσελίδας σας είναι απαραίτητο για να προχωρήσετε στη συνεργασία. Καλό είναι να έχετε μία ξεκάθαρη εικόνα για τις επιμέρους υπηρεσίες που παρέχονται στην προσφορά για να μην ξεφύγετε από τον προϋπολογισμό σας αλλά και για να αποφύγετε τυχόν κρυφές χρεώσεις που θα δυσκολέψουν τη συνεργασία.

Μην παραλείψετε να μιλήσετε για τη συντήρηση

Η δημιουργία ιστοσελίδας είναι η αρχή του ψηφιακού ταξιδιού της επιχείρησης σας. Τώρα ξεκινά ο κόσμος να σας γνωρίζει διαδικτυακά και η παρουσία σας πρέπει να είναι άψογη κάθε μέρα και κάθε στιγμή. Η ιστοσελίδα σας χρειάζεται πάντα δημιουργικά γραφιστικά, επίκαιρο SEO, υψηλές ταχύτητες, ασφάλεια αλλά και διαρκή αναβάθμιση λογισμικού. Όλα αυτά σημαίνουν άψογη συντήρηση. Εταιρείες με εξειδίκευση στις εταιρικές ιστοσελίδες, όπως είναι η Visual Pro , συνοδεύουν την υπηρεσία αυτή με διάφορα email που σας κρατούν ενήμερους για τις τυχόν εργασίες που διεκπεραιώθηκαν.

Βεβαιωθείτε πως υπάρχει καλή «χημεία»

Μία εταιρεία δημιουργίας ιστοσελίδας που σέβεται τον εαυτό της, σέβεται και τις επιθυμίες του πελάτη της. Βεβαιωθείτε πως κατανοεί τις ανάγκες της επιχείρησής σας και λαμβάνει υπόψη τις προτιμήσεις σας, παρέχοντάς σας βέβαια, τις κατάλληλες συμβουλές και κατευθύνσεις. Είναι σημαντικό να μπορείτε να επικοινωνείτε σε προσωπικό επίπεδο με τους υπεύθυνους για την δημιουργία ιστοσελίδας σας. Μην ξεχνάτε πως είναι ο καθρέφτης της επιχείρησής σας στην αγορά και εσείς θα πρέπει να έχετε τον τελευταίο λόγο στην τελική διαμόρφωση του έργου. Η «χημεία» μεταξύ συνεργατών είναι απαραίτητη για να σχεδιαστεί μία ιστοσελίδα που να φέρνει αποτελέσματα και να ταιριάζει με τις απαιτήσεις σας.

Ξεχωρίστε από τον ανταγωνισμό με την δημιουργία ιστοσελίδας

Με την δημιουργία ιστοσελίδας οι επισκέπτες σας μπορούν να σας επισκεφτούν οποιαδήποτε στιγμή και κάθε ώρα, από οποιοδήποτε μέρος. Είτε μέσω της μηχανής αναζήτησης της Google, είτε με την αυτούσια ηλεκτρονική σας διεύθυνση, η επιχείριση σας είναι πλέον διαθέσιμη σε εκατομμύρια χρήστες έτοιμους να ανακαλύψουν αυτά που έχετε να τους προσφέρετε.